Vip mobajl pojačava kapacitet mreže uz pomoć Eriksona

Kompanija Erikson potpisala je petogodišnji ugovor u domenu eksternih usluga upravljanja mrežom sa operatorom Vip mobajlom. Ovakvom saradnjom sa Eriksonom operatori jačaju konkurentsku prednost kroz unapređenje ...

Tanjug, N. Milošević, ilustracija

BEOGRAD - Kompanija Erikson potpisala je petogodišnji ugovor u domenu eksternih usluga upravljanja mrežom sa operatorom Vip mobajlom. Ovakvom saradnjom sa Eriksonom operatori jačaju konkurentsku prednost kroz unapređenje dostupnosti i kapaciteta mreže, uz istovremeno smanjenje operativnih troškova, navodi se u saopštenju.

Erikson je globalno potpisao više od 300 ugovora na polju eksternih usluga upravljanja u više od 100 zemalja. Švedska kompanija eksterno upravlja mrežama operatora koji opslužuju više od 950 miliona pretplatnika širom sveta.

Petogodišnji ugovor obuhvata usluge održavanja na terenu za pristupnu opremu i infrastrukturu, u koje će biti uključeno i 20 zaposlenih iz kompanije Vip. 

"Verujemo da će ovaj ugovor obezbediti još efikasnije integrisano upravljanje našim mrežama i uslugama. Takođe, Eriksonov regionalni tim biće pojačan sa 20 vrhunskih terenskih inženjera, koji su tokom poslednjih godina razvijali svoje profesionalne veštine u Vip mobajlu", izjavio je direktor Vip mobajla, Dejan Kastelić.                  

Direktor sektora za upravljanje uslugama kompanije Erikson, Valter Di Avino kaže da je ovo prvi ugovor na polju eksternih usluga upravljanja za Erikson u Srbiji, ali da u isto vreme predstavlja i proširenje partnerstva započetog s Telekom Austrija Grupom 2012. godine.

Tagovi: mobilna telefonija, Vip mobajl, Erikson

Share