PKS o Zakonu o sporazumnom finansijskom restrukturiranju

Privredna komora Srbije najavila je da će sutra predstaviti projekat "Podrška primeni Zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju privrednih društava“.

Foto: PKS

BEOGRAD - Privredna komora Srbije najavila je da će sutra predstaviti projekat "Podrška primeni Zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju privrednih društava“.

Tim zakonom PKS je određena kao institucionalni posrednik, koji pruža pomoć pri uspostavljanju saradnje između dužnika i poverilaca i podršku u toku pregovora, radi njihovog uspešnog okončanja.

PKS projekat sprovodi u saradnji sa međunarodnim konzorcijumom koji čine Partneri Srbija, Advokatska kancelarija Andrić, EMA Global iz SAD i ADR Center iz Italije, uz finansijsku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Međunarodni konzorcijum koji realizuje projekat, uradiće analizu propisa i uloge ključnih učesnika u postupku radi utvrđivanja preporuka za unapređenje regulative i postojeće prakse.

Predviđene su brojne aktivnosti na promociji tog postupka, boljoj informisanosti zainteresovanih strana i edukaciji medijatora i zaposlenih u PKS i regionalnim privrednim komorama. Razvijen elektronski sistem pratiće i upravljati postupkom.

O projektu će sutra govoriti potpredsednik PKS Mihailo Vesović, predstavnici EBRD i drugih učesnika u projektu.

Tagovi: PKS, Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju,

Share