Branislav Grujić: Najsrećniji sam bio kao asistent na faksu

Poznati biznismen Branislav Grujić, predsednik Farmana, tokom Biznis Foruma na Kopaoniku, u intervjuu Tanjugu, osim o poslu, profitu i meri uspeha, govorio je i o značaju neformalnih susreta i o tome da je najsrećniji bio kao ...

Tanjug, N. Jovanović

KOPAONIK - Poznati biznismen Branislav Grujić, predsednik Farmana, tokom Biznis Foruma na Kopaoniku, u intervjuu Tanjugu, osim o poslu, profitu i meri uspeha, govorio  je i o značaju neformalnih susreta i o tome da je najsrećniji bio kao asistent na fakultetu.

 Upitan da li ima vremena i za relaksaciju na Kopaoniku, Grujić je  rekao: “Kopaonik za mene nije asocijacija za zabavu,  iako je uvek interesantno videti , što reče premijer - a gde su te vannastavne aktivnosti?”

Ipak, kako je istakao, neformalni susreti tokom Biznis Foruma su zapravo najkvalitetniji jer se kontakti i poslovni razgovori obavljaju u dobrom ambijentu.

“Taj deo tokom večere je i najkvalitetniji jer se tu otvori diskusija o pravim problemima. Mi koji dolazimo iz realnog sektora i koji znamo šta nas udara u glavu, imamo drugu percepciju od onih koji to gledaju sa vrha”.

Na pitanje šta mu je prva asocijacija kada se pomene  Kopaonik biznis forum, Grujić je rekao da se uvek raduje susretu sa prijateljima, i da želi da čuje kako su, koje su nove ideje , dokle se stiglo, šta se promenilo.

“Raduje me što je ovde sve intenzivniji đalog između biznisa, vlasti i ekonomske nauke. Mnogo više se sad traži zajednički  izlazak iz krize. Činjenica je da su svi shvatili da nam bez povratka proizvodnji i realnom sektoru nema boljitka”, sumirao je Tanjugov sagovornik.

Upitan šta je njegov motiv u radu, Grujić je rekao da to nije bio “novac radi novca”.

“Ako nemate viziju, ideju, maštu, ne možete biti uspešni ni u poslu. Profit jeste merilo uspeha, ali ja sam u biznis ušao sa idejom da napravim svoj sistem i uspešnu firmu. Profit jeste ono zbog čega se igra utakmica koja se zove biznis, ali on nije suština i ne smemo od njega da stvaramo nešto što je zlo i Iose”.

Na pitanje da li mu je uspeh u biznisu doneo i kvalitetnji život, odgovorio je:  “Ne mogu da se pohvalim da imam kvalitetniji život . Ja sam bio mnogo srećniji kada sam bio asistent na fakultetu, radio drugom dinamikom, i imao vise vremena za druženje i sport.  To vam je u biznisu “dao bih dinar da uđem u kolo, a dva da iz njega izađem”, dodao je Grujić uz osmeh.

Video galerija:

Tagovi: Branislav Grujić, Kopaonik biznis forum

Share