Malinari zadovoljni otkupnom cenom

Berba maline u užičkom kraju privodi se kraju, a proizvođači za malinu dobijaju od 210 do 230 dinara po kilogramu i većina njih zadovoljna je ovom cenom, izjavio je za Tanjug predsednik Saveza srpska malina, Dragan Vukailović.

sxc.hu/umberto, ilustracija

UŽICE - Berba maline u užičkom kraju privodi se kraju, a proizvođači za malinu dobijaju od 210 do 230 dinara po kilogramu i većina njih zadovoljna je ovom cenom, izjavio je za Tanjug predsednik Saveza srpska malina, Dragan Vukailović.

"Posle sastanka sa vicepremijerom Aleksandrom  Vučićem cena maline je sa 135 dinara podignuta na približno onu koju smo mi tražili. Sada nakupci plaćaju tih 250 dinara. Mi smo zadovoljni i nema potrebe za protestima", kaže Vukailović.

On napominje i da je ovaj Savez, posle sastanka sa prvim potredsednikom vlade, u kontaktu sa Kancelarijom za borbu protiv korupcije i Odborom za poljoprivredu Narodne skupštine Srbije, i da imaju informaciju da će iduće sedmice komisija ovih tela  krenuti u kontrolu rada hladnjačara.

Prema rečima Vukailovića, ovogodišnji rod maline je dobrog kvaliteta, ali će ukupan prinos u Srbiji biti oko 30 hiljada tona, što je za 30 do 40 odsto manje nego prošle godine.

Tagovi: malinari, maline, otlupne cene, voćarstvo

Share