Kopač: Izvestan Turski tok,ali nije ispoštovana konkurencija

Nastavak Turskog toka kroz Srbiju je izvestan, ali nije ispoštovan zahtev za otvaranje konkurencije, izjavio je danas direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač.

Foto Tanjug / video

BEOGRAD - Nastavak Turskog toka kroz Srbiju je izvestan, ali nije ispoštovan zahtev za otvaranje konkurencije, izjavio je danas direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač.

"Turski tok se gradi i sigurno će biti operativan, dobro ne baš do datuma kada je bilo najavljeno, ali malo kasnije. Naše primedbe su uglavnom bile vezane za otvaranje konkurencije na srpskom tržištu, ali to nije bilo ispoštovano", rekao je Kopač novinarima u Skupštini Srbije, gde učestvuje na konferenciji "Finansiranje energetske tranzicije u Srbiji" koju organizuje Fondacija Konrad Adenauer.

 

Kopač: Srbijagas još nije funkcionalno razdvojen

Direktor Sekretarijata Enegetske zajednice Janze Kopač izjavio je danas, predstavljajući "Izveštaj o napretku Srbije u energetici u 2019. godini", da u Srbijagasu još nije završeno razdvajanje delatnosti i da je i dalje najveći problem monopolizovano tržište.

"Najveći problem koji smo imali svih proteklih godina još je isti, Srbijagas nije funkcionalno razdvojen. Bili su neki pomaci, ali proces nije završen. U gasnom sektoru ostaje problem da nema nikakve konkurencije i da je tržište gasa potpuno monopolizovano", rekao je Kopač novinarima u skupštini, gde se održava konferencija “Finansiranje energetske tranzicije u Srbiji” koju organizuje Fondacija Konrad Adenauer.

 

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa
Vaša reklama ovde:

 

 

 

 

Tagovi: Kopač: Izvestan Turski tok

Share