Pirot: Uposlili 30 mladih ljudi

Menadžer Centra za omladinsko preduzetništvo u Pirotu Miloš Colić izjavio je danas da je ovaj svojevrsni biznis-inkubator, nakon nešto više od dve godine postojanja, postao samoodrživ i da danas u njemu posluje 13 firmi koje su zaposlile 30

sxc.hu/ante3, ilustracija

PIROT - Menadžer Centra za omladinsko preduzetništvo u Pirotu Miloš Colić izjavio je danas da je ovaj svojevrsni biznis-inkubator, nakon nešto više od dve godine postojanja, postao samoodrživ i da danas u njemu posluje 13 firmi koje su zaposlile 30 mladih ljudi iz Pirota, među kojima ima programera, veb dizajnera i stručnjaka drugih profila.

"U ovih 27 meseci smo uradili dosta toga. Trideset novih radnih mesta  je otvoreno u ukupno 13 firmi, koliko posluje u okviru Centra, koji je postao održivo privredno društvo, odnosno biznis-inkubator koji će  raditi na promociji preduzetništva, pomoći mladim preduzetnicima i  pomoći firmama koje trenutno posluju u okvirima Centra", rekao je Colić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, kroz par godina na njihovo mesto doći će novih 13 firmi kojima će takođe biti omogućen zakup lokala pod veoma povoljnim uslovima, sva moguća logistička podrška, poput pravnog i knjigovodstvenog savetnika, besplatnog interneta i mnogih drugih pogodnosti.

Vrednost projekta Centra za omladinsko preduzetništvo je 360.000 evra, od čega je 90 odsto obezbedila Delegacija EU, a 10 odsto opština Pirot, podsetio je Colić.

Biznis-inkubator izgrađen je i kompletno opremljen na prostoru stare mesne zajednice u Tijabari, do Autobuske stanice u Pirotu. Ovaj biznis inkubator, koji je među najuspešnijima u Srbiji, krajem marta ove godine posetio je i šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

Tagovi: posao, zapošljavanje, Pirot, biznis-inkubator

Share