Novi projekti turske TIKE u Srbiji

Turska agencija za razvoj (TIKA) planira nove projekte u Srbiji, najviše u oblasti poljoprivrede, najavio je potpredsednik TIKE Mehmed Sureja Er u razgovoru sa ministrom bez portfelja u Vladi Srbije Sulejmanom Ugljaninom.

Tanjug/S. Ilić, arhiva

BEOGRAD - Turska agencija za razvoj (TIKA) planira nove projekte u Srbiji, najviše u oblasti poljoprivrede, najavio je potpredsednik TIKE Mehmed Sureja Er u razgovoru sa ministrom bez portfelja u Vladi Srbije Sulejmanom Ugljaninom.

Sureja Er boravi u poseti Srbiji i nerazvijenim opštinama, koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, saopšteno je iz kabineta ministra Ugljanina.

Potpredsednik TIKE je rekao, prema saopštenju, da će obići projekte koje je ta agencija finansirala a koji su realizovani i najavio nove projekte, najviše u poljoprivredi, jer oni najbrže daju rezultate. Sureja Er je kazao da su već odvojena sredstva za po 20 plastenika u opštinama Priboj, Novi Pazar i Raška, dok je u Tutinu već u funkciji sistem za zalivanje zemljišta. Na tvrđavi Ram u Velikom Gradištu postavljeno je osvetljenje, a u Novom Pazaru kompletno obnovljena čitaonica, dodaje se u saopštenju.    

Ministar Ugljanin je rekao da tako mali i efikasni projekti mogu da ožive region i zahvalio TIKI na dosadašnjoj saradnji i predložio Sureji Eru da sa Ministarstvom poljoprivrede razgovara o mogućem učešću u njihovim projektima.

Tagovi: TIKA, Turska, poljoprivreda, Sulejman Ugljanin

Share