Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar je ojačao u odnosu na jen u četvrtak nakon izjave portparola kineskog Ministarstva trgovine o uslovima mogućeg trgovinskog sporazuma, što je navelo investitore da napuste pozicije sigurnih valuta, kao što je japanski jen.

Ilustracija

BEOGRAD - Dolar je ojačao u odnosu na jen u četvrtak nakon izjave portparola kineskog Ministarstva trgovine o uslovima mogućeg trgovinskog sporazuma, što je navelo investitore da napuste pozicije sigurnih valuta, kao što je japanski jen.

Dolar je skočio na skoro tromesečni maksimum prema jenu, smanjivši gubitak od 0,3 procenta zabeležen na prethodnom trgovanju, jer su investitori izjavu kineskog funkcionera tumačili kao pozitivnu vest zbog koje su smanjili tražnju za sigurnim valutama.

U odnosu na korpu valuta, dolar se trgovao uglavnom na stabilnom nivou, ali u blagom padu za 0,1 procenat.

Evro je bio u porastu za 0,1 procenat prema dolaru.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u četvrtak na nivou od 117,25/55. Tokom prepodnevnog dela trgovanja nije bilo promena.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 32,5 miliona evra po prosečnom kursu od 117,4569. Narodna banka Srbije je intervenisala kupovinom 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je ostao stabilan. Tržište se zatvorilo na nivou od 117,25/55.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 5.000 miliona dinara na nivou od 1,05 do 1,28.

Tagovi: Rajfajzen, Vesti sa tržišta

Share