Mihajlović o važnim projektima tokom Erdoganove posete

Tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji će u Beograd boraviti 7. i 8. oktobra, biće svečano označena izgradnja auto-puta između Beograda i BiH, počeće rekonstrukcija puta od N. Pazara do Tutina, dok će sa turskim predsednikom doći i 200 privrednika, najavila je danas ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Tanjug, video

BEOGRAD - Tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji će u Beograd boraviti 7. i 8. oktobra, biće svečano označena izgradnja auto-puta između Beograda i BiH, počeće rekonstrukcija puta od Novog Pazara do Tutina, dok će sa turskim predsednikom doći i 200 privrednika, najavila je danas ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je objasnila da je auto-put između Srbije i BiH već počeo da se gradi krajem avgusta na deonici Sremska Rača - Kuzmin, dodajući da je u okviru tog projekat izdata i građevinska dozvola na delu gde počinje izgradnja mosta...

 

Mali šengen važan za stabilnost regiona, moguć za godinu-dve

Inicijativa za uspostavljanje "malog šengena" u regionu je važna, jer može da doprinese većoj ekonomskoj i političkoj stabilnosti, ocenila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Udruživanje svih u regionu može samo da donese dobro, jer male zemlje na ovaj način mogu brže da napreduju. Zašto ne bismo zajedno radili na smanjivanju čekanja na granicama ili zajedničkom tagu na putevima, kad već svi imamo tagove na svojim teritorijama”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije.

 

Radovi na Fruškogorskom koridoru sledeće godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas, posle sednice Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji Vojvodine, da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u infrastrukturu u toj pokrajini i u novom investicionom ciklusu, a da je jedan od važnijih projekata izgradnja Fruškogorskog koridora.

Mihajlović je posle sednice Radne grupe, kojoj je prisustvovao i pokrajinski premijer Igor Mirović, rekla da je svrha te radne grupe da se projekti zajednički efikasno realizuju i da građani Srbije vide rezultat...

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Mihajlović Erdoganove posete

Share