Veći kreditni rejting povećava direktne strane investicije

To što je jedna od najvećih svetskih rejting agencija "Fič" povećala kreditni rejting Srbije sa "BB" na "BB+", po oceni predsednika udruženja ekonomista Srbije Aleksandara Vlahovića je rezultat uspešno sprovedene fiskalne konsolidacije u proteklih nekoliko godina, i to povećanje će uticati na rast ukupnih stranih direktnih investicija.

Tanjug, Pixabay.com

BEOGRAD - To što je jedna od najvećih svetskih rejting agencija "Fič" povećala kreditni rejting Srbije sa "BB" na "BB+", po oceni predsednika saveza ekonomista Srbije Aleksandara Vlahovića je rezultat uspešno sprovedene fiskalne konsolidacije u proteklih nekoliko godina, i to povećanje će uticati na rast ukupnih stranih direktnih investicija.

"Bilo je sasvim očekivano da će agencija "Fič", nakon agencije "Mudis" povećati kreditni rejting Srbije. To je, pre svega, posledica uspešno sprovedene fiskalne konsolidacije u proteklih nekoliko godina i činjenice da je makroekonomska stabilnost sačuvana, da je budžet u ravnoteži, da je inflacija na predviđenom nivou, tačnije na donjoj granici koridora, da javni dug nastavlja da pada...", rekao je Vlahović za Tanjug.

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Veći kreditni rejting

Share