Moja vrata su za češke i srpske privrednike uvek otvorena

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da postoji želja da češki privrednici dolaze u Srbiju u još većem broju, kao i da se podstaknu srpski privrednici da izvoze ili investiraju u Češku.

Tanjug/Z.Žestić

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da postoji želja da češki privrednici dolaze u Srbiju u još većem broju, kao i da se podstaknu srpski privrednici da izvoze ili investiraju u Češku.

Vučić je, na otvaranju Srpsko-češkog poslovnog foruma, istakao da je zadovoljan što vidi privrednike iz Češke u Beogradu, ali i veliki broj srpskih privrednika zainteresovanih sa saradnju sa tom zemljom.

 

Zeman: Do moje sledeće posete, očekujem još bolju saradnju

Češki predsednik Miloš Zeman izrazio je očekivanje da će privredna saradnja Srbije i Češke, koja je inače cetvrta zemlja po broju investicija u Srbiji, dodatno porasti do njegove naredne posete Beogradu.

Tome će, kako je ocenio, doprineti i otvaranje stalnog prostora pri ambasadi i u Českom domu, za razgovore privrednika.

 

Čadež: Dugo razgovaramo o dolasku velike češke firme u Srbiju

Trgovinska razmena Srbije i Češke je od 2014. porasla za više od 70 odsto i prošle godine je premašila milijardu evra, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i naveo da se već dugo razgovara o ulasku velike češke firme Rockaway iz oblasti digitalnih servisa na srpsko tržište.

Na otvaranju Biznis foruma Srbija-Češka, kome su prisutvovali i predsednici dve države, Aleksandar Vučić i Miloš Zeman, Čadež je rekao da postoji veliko interesovanje čeških frimi u oblasti digitalizacije, te da će današnji skup možda biti prilika da se zaključe prvi veliki poslovi.

 

  

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Vučić, Srbija, Češka

Share