Ljajić: Izvoz u Kinu porastao za 213 odsto

Izvoz srpske robe u Kinu u prvoj polovini ove godine porastao je za 213 odsto, izjavio je danas ministar trgovine, turzima i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodao da je deficit u trgovinskoj razmeni između Srbije i Kine još uvek veliki, ali da se može smanjiti privlačenjem novih investicija iz Kine i boljim plasmanom domaće robe na kinesko tržište.

Foto Tanjug/R.Prelić

SJAMEN - Izvoz srpske robe u Kinu u prvoj polovini ove godine porastao je za 213 odsto, izjavio je danas ministar trgovine, turzima i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodao da je deficit u trgovinskoj razmeni između Srbije i Kine još uvek veliki, ali da se može smanjiti privlačenjem novih investicija iz Kine i boljim plasmanom domaće robe na kinesko tržište.

''Još uvek imamo veliki deficit u trgovinskoj razmeni sa Kinom. Nije realno očekivati da postoji balans zbog veličine zemalja i naših ekonomija, ali ohrabruje činjenica da u prvoj polovini ove godine imamo rast izvoza u Kinu za 213 odsto'', rekao je Ljajić novinarima u Sjamenu gde predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine CIFIT 2019 na kojem je naša zemlja počasni gost.

 

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Kina, Ljajić, izvoz

Share