Mihajlović: Infrastrukturni projekti Srbije 14,5 milijardi evra

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas u intervjuu za agenciju "Rojters" da ukupna vrednost infrastrukturnih projekata koje Srbija realizuje i koje priprema, iznosi 14,5 milijardi evra i da će investicije u ovoj oblasti biti važan pokretač ekonomskog rasta u narednim godinama.

Foto Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas u intervjuu za agenciju "Rojters" da ukupna vrednost infrastrukturnih projekata koje Srbija realizuje i koje priprema, iznosi 14,5 milijardi evra i da će investicije u ovoj oblasti biti važan pokretač ekonomskog rasta u narednim godinama.

Mihajlovićeva je rekla da je NR Kina važan partner Srbije u ulaganju u infrastrukturu i da je vrednost tekućih infrastrukturnih projekata sa tom zemljom oko pet milijardi evra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva...

 

Rojters: Beograd planira 8 milijardi evra investicija u infrastrukturu

Srbija mora da pokrene nove investicije ako želi da ima stalni ekonomski rast, jer bi u suprotnom imala velike probleme, ocenila je potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović u intervjuu agenciji "Rojters".

Vlada Srbije, kako u tekstu navodi agencija, se nada da će infrastrukturna ulaganja dati podsticaj ekonomiji zemlje, dodajući da MMF i NBS očekuju privredni rast od 3,5 odsto u ovoj godini, odnosno četiri odsto između 2020. i 2022...

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Srbija Mihajlović projekti

Share