Vučić: Investicije veće za 17 odsto od rekordne 2018.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u prvih pet meseci ostvaren rast od 17 odsto direktnih stranih investicija.

Foto Tanjug video

PANČEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u prvih pet meseci ostvaren rast od 17 odsto direktnih stranih investicija.

"Dobio sam upravo podatke Narodne banke Srbije da je u prvih pet meseci ove godine rast direktnih stranih investicija iznosio čak 17 odsto. To je za 17 odsto više nego u istom vremenskom periodu rekordne 2018. godine", kazao je Vučić na otvaranju fabrike "ZF" u Pančevu...

 

Otvorena fabrika autodelova "ZF" u Pančevu

Nemačka kompanija "ZF" otvorila je danas fabriku autodelova u Pančevu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je najveća proizvodna investicija vredna ukupno 160 miliona evra i u okviru koje će biti zaposleno više od 1.000 ljudi.

Svečanosti otvaranja fabrike kompanije "ZF", u okviru E-Mobility divizije, prisustvuju i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, rukovodilac "ZF" divizije E-Mobility Jorg Grotendorst i član Upravnog odbora "ZF" Majk Hankel...

Tagovi: Vučić: Investicije

Share