Rajfajzen banka: Vesti sa tržišta

Dolar je oslabio u ponedeljak krećući se ka dvonedeljnom minimumu u odnosu na korpu valuta usled primetnog olakšanja među investitorima da vazdušni napad na Siriju, koji predvodi SAD, neće dalje eskalirati, u vreme kada je bojazan od trgovinskog rata uzdrmala globalna tržišta.

Tanjug, ilustracija

BEOGRAD - Dolar je oslabio u ponedeljak krećući se ka dvonedeljnom minimumu u odnosu na korpu valuta usled primetnog olakšanja među investitorima da vazdušni napad na Siriju, koji predvodi SAD, neće dalje eskalirati, u vreme kada je bojazan od trgovinskog rata uzdrmala globalna tržišta.

U odnosu na korpu valuta, dolar je oslabio za 0,3 procenta na 89,54 poena.

Dolarski indeks je pao za 0,6 procenata u toku ovog meseca, a od početka godine je izgubio gotovo 3,0 odsto vrednosti. Prošle nedelje, dolarski indeks je zabeležio dvonedeljni minimum od 89,36 poena.

Ostale glavne valute su takode "zaglavile" u određenim trgovinskim rasponima, pri čemu je evro započeo nedelju na nivou od oko 1,23 dolara na kom se trgovao cele prošle nedelje.

Funta je bila najveći dobitnik na valutnim tržištima, budući da je ojačala za pola procenta iznad nivoa od 1,43 dolara, pošto su se investitori fokusirali na pokazatelje koji mogu da podstaknu očekivanja u pogledu povećanja kamatne stope u maju.

Domaće međubankarsko devizno tržište otvorilo se u ponedeljak na nivou od 118,00/30. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 21,8 miliona evra po prosečnom kursu od 118,1455. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 118,00/30.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 3.460 miliona dinara na nivou od 2,35 do 2,40.

 

 Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Rajfajzen, Vesti sa Tržišta

Share