Jagodina uzima placeve "lenjim" investitorima

Investitorima, koji su od Skupštine grada Jagodine dobili zemljište bez naknade da bi na njima gradili fabrike i zapošljavali radnike, a sa izgradnjom nisu počeli ni posle godinu-dve, oduzima se zemljište.

Foto Tanjug/D.Aničić, arhiva

JAGODINA - Investitorima, koji su od Skupštine grada Jagodine dobili zemljište bez naknade da bi na njima gradili fabrike i zapošljavali radnike, a sa izgradnjom nisu počeli ni posle godinu-dve, oduzima se zemljište.

Reč je o firmama: "Sintec Serbia", koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 60 ari, dobila 25. februara 2016. godine, u obavezi da zaposli najmanje 20 radnika; zatim firmi "Savio firmino", koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 1,37 hektara dobila 29. aprila 2015, uz obavezu da zaposli 50 radnika; firmi "Blue wood energy", koja je zemljište, u Industrijskoj zoni, površine 1,20 hektara, dobila 25. februara 2016, uz obavezu da zaposli najmanje 10 radnika "i povezanih 100 do 150 poljoprivrednika sa teritorije Jagodine", kao i firmi "Itteć triade", koja je zmljište u Industrijskoj zoni, površine 1,49 hektara, dobila 21. maja 2015, uz obabezu da zaposli najmanje 60 radnika.

 

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tagovi: Jagodina, placevi, investitori

Share