Država podržava i pomaze fabriku "Tigar"

Država će snažno podržati kompaniju ''Tigar'', ali i Pirot koji bi trebalo da se razvije i povuče ceo ovaj kraj ka ekonomskom boljitku, istakli su visoki državni funkcioneri Milovan Drecun i Vladimir Cvijan prilikom večerašnje posete Pirotu.

Tanjug R. Prelić, ilustracija

PIROT - Država će snažno podržati kompaniju ''Tigar'', ali i Pirot koji bi trebalo da se razvije i povuče ceo ovaj kraj ka ekonomskom boljitku, istakli su visoki državni funkcioneri Milovan Drecun i Vladimir Cvijan prilikom večerašnje posete Pirotu.

"Tigar  obuća" je izuzetno bitna fabrika za budućnost Pirota i za zapošljavanje ljudi, a bila je suočena s problemima, rekao je Drecun, koji je  predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, država želi da taj problem reši i učiniće sve da stvori uslove da ova fabrika počne da radi kako treba, jer kao nosilac jedne od najsavremenijih tehnologija u ovoj oblasti u Evropi, ''Tigar'' mora da bude lider u toj proizvodnji.

Drecun je naveo i da su već obavljeni kontakti sa ljudima iz Centra za vanredne situacije i sa ljudima iz vojske i da će pokušati da te kontakte ojačaju kako bi ova fabrika odradila svoj deo posla.

''Tigar'' ima radnu sngau i tehnologiju, a na državi je da pomogne, jer  je Pirot veoma važan grad koji treba da se razvije i da povuče razvoj celog ovog kraja, naveo je Drecun.

Predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo u Skupštini Srbije i funkcioner SNS Vladimir Cvijan dodao je da SNS u potpunosti podržava novo rukovodstvo "Tigra" . Prema rečima Cvijana biće učininjeno sve da radna mesta ostanu očuvana i da se otvore nova radna mesta.

Govoreći o istragama protiv bivšeg rukovodstva tiče, on je naveo da je to dokaz da se borba protiv korupcije vodi vrlo ozbiljno.  Poruka naročito stranim investitorima je da SNS podržava novo rukovodstvo i da slobodno mogu da nastave da rade sa "Tigrom" i u većem obimu nego što je sada slučaj, kazao je Cvijan.

Novi direktor "Tigra" a.d. Nebojša Djenadić zahvalio je za dosadašnju pomoć, koja, kako je rekao u ovih mesec dana, nije bila mala, ali je zamolio da i za pomoć u nadolazećem vremenu. Pred ovdašnjim pravosudnim organima u toku je veliki broj postupaka protiv bivšeg rukovodstva "Tigra" a.d. zbog zloupotreba službenog položaja.

 

Tagovi: Pirot, Tigar, država, podrška

Share