Preuzimanje RBV očekuje se ovog meseca

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da još nije odabrana banka koja će preuzeti Razvojnu banku Vojvodine (RBV) i dodao da bi taj proces ...

Foto: Tanjug, J. Pap (ilustracija)

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da još nije odabrana banka koja će preuzeti Razvojnu banku Vojvodine (RBV) i dodao da bi taj proces mogao da bude završen u toku ovog meseca.

On je za Radio Novi Sad rekao da je na dve banke "sužen izbor banaka koje će eventualno preuzeti deo Razvojne banke Vojvodine", napominjući da su u toku pregovori oko ponude i uslova preuzimanja.
"Očekujem da će u toku marta biti završeni pregovori, odnosno biti izvršeno preuzimanje", napomenuo je Radoman.

Na osnovu odgovarajućeg sporazuma, koji su republička i pokrajinska vlada zaključile krajem prošle godine, deo imovine i obaveza RBV biće prenet na banku preuzimaoca, a deo na novoosnovani Razvojni fond Vojvodine.

Pokrajinska skupština je nedavno usvojila odluku o izdavanju obveznica pokrajine, u iznosu od sedam milijardi dinara, za dokapitalizovanje RBV, dok će, prema tom sporazumu, republika za tu namenu izdati obveznice u vrednosti od tri milijarde dinara.

Tagovi: Razvojna banka Vojvodine

Share