Kad bi milijarderi podelili novac svako bi dobio 768 dolara

Kada bi 1.426 milijardra na svetu podelili svoje ukupno bogatstvo, od 5,4 hiljada milijardi dolara, sa svetskom populacijom, svaki stanovnik planete dobio bi tačno 768,37 dolara.

www.sxc.hu, ilustracija

NJUJORK - Kada bi 1.426 milijardra na svetu podelili svoje ukupno bogatstvo, od 5,4 hiljada milijardi dolara, sa svetskom populacijom, svaki stanovnik planete dobio bi tačno 768,37 dolara.

Ovaj zanimljiv podatak je izračunao magazin Forbs (Forbes), koji je povodom 27. godišnjice napravio infografiku u kojoj su istražili šta bi 1.426 milijardera moglo da učini sa svojim bogatstvom.

Takođe, ako bi svetski milijarderi međusobno podelili novac, tako da imaju svi  pođednako, svaki od njih bi bio "težak" nešto više od 3,8 milijardi dolara.

Forbs je naveo i da, ukoliko bi najbogatiji ljudi planete osnovali svoju državu, bili bi četvrta najbogatija zemlja na svetu, odmah iza Japana.

Ukoliko ne bi mogli da se dogovore, najbogatiji čovek na svetu Karlos Slim, čije je bogatstvo procenjeno na 73 hiljade milijardi dolara, mogao bi da stvori privatnu državu sa većim BDP-om od, na primer, Azerbejdžana.

Tagovi: Forbs, milijarderi, podela

Share