Novi projekat Fondacije Divac "Jedan u milion"

Fondacija "Ana i Vlade Divac" pokrenula je projekat "Jedan u milion" s ciljem da motiviše ljude u Srbiji i dijaspori da preuzmu inicijativu i zajednički pomognu rešavanje dugogodišnjih problema od najšireg društvenog značaja, za sadašnje i buduće generacije u Srbiji, saopšteno je danas iz Fondacije

Foto Fondacija Divac

BEOGRAD - Fondacija "Ana i Vlade Divac" pokrenula je projekat "Jedan u milion" s ciljem da motiviše ljude u Srbiji i dijaspori da preuzmu inicijativu i zajednički pomognu rešavanje dugogodišnjih problema od najšireg društvenog značaja, za sadašnje i buduće generacije u Srbiji, saopšteno je danas iz Fondacije.

"Sva sredstva prikupljena u prvoj kampanji projekta biće uložena u poboljšanje uslova za školovanje dece kroz nabavku opreme i rekonstrukciju osnovnih škola  širom Srbije", rekla je predsednica Fondacije Snežana Divac.

Ona je, na predstavljaju godišnjih rezultata za 2012, istakla da je prošle godine sprovedeno niz akcija i projekata na četiri polja - podrška izbeglim i raseljenim licima, unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoj socijalnog preduzetništva i podsticanje filantropije. Podsećajući na projekte realizovan u 2012, Divac je apostrofirala projekat "Možeš i Ti" u okviru kojeg je pokrenuta i akcija "Da svi pomognemo", kojom su prikupljena sredstva za završetak kompleksa za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Beogradu, saopšteno je danas iz Fondacije.
“Sproveden je i projekat 'Vrednosti mladih u Srbiji', čime je podržano 30 omladinskih inicijativa širom zemlje, kao i projekat "Veliko Srce" u okviru kojeg su obnovljena četiri igrališta u državnim vrtićima širom Srbije", rekla je Divac.

Ona je istakla da su u fondaciji posebno ponosni na veliku podršku ljudi iz celog sveta, koji su prepoznali značaj akcije "Da svi pomognemo", i uz čiju pomoć su prikupljena sredstva za izgradnju četvrte zgrade za socijalno stanovanje, navodi se u saopštenju fondacije.

Fondaciji se u 2012. godini pridružilo preko 30.000 pojedinaca i veliki broj kompanija iz Srbije i dijaspore kroz niz dobrotvornih večera, koncerata, pozorišnih predstava, izložbi i drugih događaja širom sveta, navodi se u saopštenju. 

Tagovi: Fondacija Divac, humanitarna akcija, Vlade Divac

Share