Svoč prvi na listi najuglednijih firmi u Švajcarskoj

Najveći svetski proizvođač satova, švajcarska kompanija Svoč (Swatć), dospela je na čelo liste najuglednijih švajcarskih frimi, ispred trgovačkog giganta Migros, prema rezultatima najnovije studije "Biznis&Reflektor 2013", koju je realizovao institut GFM Suis Marketing.

sxc.hu/saso, ilustracija

BERN - Najveći svetski proizvođač satova, švajcarska kompanija Svoč (Swatch), dospela je na čelo liste najuglednijih švajcarskih frimi, ispred trgovačkog giganta Migros, prema rezultatima najnovije studije "Biznis&Reflektor 2013", koju je realizovao institut GFM Suis Marketing.

Već četvrtu godinu zaredom Svoč i Migros međusobno se smenjuju na čelu liste najuglednijih kuća u Švajcarskoj. Ovog puta, Migros, ili 'narandžasti gigant", kako ga  zovu zbog naranžastog logoa, zauzeo je drugo mesto među 52 švajcarska preduzeća. Konstantno dobru reputaciju dve firme duguju odgovornom poslovanju i adekvatnoj promociji švajcarske privrede, navodi se u studiji, a prenosi švajcarski list "20 minit".
Proizvođač satova Roleks popeo se sa 13. na osmo mesto, a proizvođač mleka Emi sa 12. na 10. poziciju. Konditorski proizvođač Lind&Springli (Lindt&Sprungli) je na trećem mestu, koje drži još od 2009, a sledi  firma Geberit za sanitarnu tehniku, koja je nova na ovoj listi. Među 10 prvoplasiranih nalazi se Rajfajzen banka (5. mesto), trgovinski lanac Kup (Coop) na 6. mestu, proizvođač liftova Šindler (Schindler) na 7.  i telekomunikaciona firma Suiskom na 9. mestu, dok Suis Erlajns i Kantonalna banka više nisu u prvih 10. 

Anketa je obuhvatila više od 3.500 građana i sprovodi se šestu godinu zaredom, a istražuje stavove Švajcaraca o imidžu firmi, kvalitetu proizvoda ili usluga, inovativnosti, održivom razvoju, kao i emocinalnim aspektima. 

Tagovi: Svoč, Švajcarska, brendovi

Share