Neskafe slavi 75. rođendan

Neskafe (Nescafe), jedan od vodećih brendova na svetskom tržištu u kategoriji instant kafe, danas obeležava 75 godina postojanja.

Nestle

BEOGRAD - Neskafe (Nescafe), jedan od vodećih brendova na svetskom tržištu u kategoriji instant kafe, danas obeležava 75 godina postojanja.

Svake sekunde u svetu se popije više od 5.500 šoljica ovog napitka, dok je udeo Neskafe na srpskom tržištu kafe 60 odsto, saopštila je kompanija.

"Neskafe je danas prisutan u 180 zemalja, a s obzirom na vodeću poziciju u kategoriji proizvođača kafe, planiramo da nastavimo sa ekspanzijom", istakao je šef Nestleove strateške poslovne jedinice za napitke Karsten Fredholm.

Neskafe je nastao usled Svetske ekonomske krize 1929. godine, kada je tadašnji čelnik kompanije Nestle, Luj Dapl (Louis Dapples), dobio zadatak da kafu, nagomilanu u skladištima u Brazilu, pretvori u rastvorljive kocke kafe.  Kafa je nakon nafte drugi najkorišćeniji proizvod na svetu i zbog toga, Neskafe svoj asortiman prilagođava ukusima lokalnih potrošača, tako da u svetu postoji više od 200 različitih ukusa Neskafea.

Tagovi: Neskafe, kafa, jubilej

Share